Emelies islandshäst...

Fífa från Klockarfallet
Efter Ronda så var det dags att ha något lite lugnare hade jag tänkt, en snäll och trevlig häst. Mitt intresse för hoppning hade svalnat och mina ambitioner var inte längre lika höga. Det slutade med att jag blev övertalad att köpa en islandshäst. Jag kikade på några stycken men föll pladask för den första jag jag träffade på. En unghäst vid namn Fífa. En pigg och vaken liten tjej med de mest fantastiska ögonen. Det var bara ett litet krux. Hon skulle eventuellt kunna vara dräktig. Men troligtvis inte, för hon hade ju brunstat. Så vi chansade och köpte henne. Månaderna gick och det blev allt mer tydligt att hon var dräktig. I hennes mage växte ett resultat av en tjuvbetäckning med en icke visad unghingst. Och hennes uppfödare skrev med i kontraktet att om det blev ett stoföl så skulle det gå tillbaka till henne. 

Sommaren 2008 så födde Fífa sitt första föl, ett blåögt stoföl som numera står hemma hos oss igen. Smára. Fífa hade gett mig den finaste gåvan man kunde tänka sig men jag fick ju såklart inte behålla den. Fífa och jag försökte komma tillbaka till där vi varit innan hon behövt ställas av inför dräktigheten men det mesta kändes jobbigt och motigt. Hon var plötsligt svårare och min ork och min lust för den här hela hästgrejen försvann med Smára när hon åkte. 

Trots våra motgångar så fick jag väldigt mycket av Fífa. Hon hjälpte mig igenom den där jobbiga perioden man har närman växer upp och jag är för evigt tacksam för det. Men Fífa såldes och flyttade till ett superbra hem. Hon fick ett till föl, en hingst vid namn Tor som ser precis ut som henne innan hon tyvärr blev skadad och var tvungen att tas bort. Även om Fífa inte var min drömhäst och även om hon inte slutade sina dagar hos mig så är det en häst jag har otroligt mycket att tacka för. Inte minst för Smára. För utan henne så hade jag idag inte haft min blåögda lilla själahäst. Fífa hade ett alldeles för kort liv och jag hade önskat att hon hittat tillbaka till mig innan hon dog, men detta är ingenting som går att ändra på tyvärr och hon har det fint på trapalandas evigt gröna ängar med Ronda som hon älskade! Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.