Underbaraste Persikan

Oj oj oj, har haft fullt upp på sista tiden med skolan, men nu har det äntligen lugnat sig! Har haft inlämningsarbeten och praktiska prov och seminarium, men idag var sista dagen på kursen, och nu är det bara en kurs kvar till sommarlov!

I tisdags blev det ett barbacka pass på Peach, efter att mamma ridit under söndag och sedan gått långpromenad med Peach i måndags. Peach var i alla fall väldigt fin, något stel, men annars energisk och fin. Fick rida loss henne lite, men det släppte efter ett tag och hon kändes väldigt bra. 

Igår var det äntligen hoppträning igen. Har inte kunnat vara med ett tag på grund av praktiken, så det var riktigt kul att hoppa igen. Peach var i alla fall fin, pigg och positiv och väldigt trevlig. När vi sedan hoppade lite högre och skulle hoppa bana tog hon tillfället i akt när jag tappade stödet lite och sprang förbi ett hinder. Hon har inte gjort så på väldigt länge, så jag trodde att hon hade slutat med det. Men tydligen inte. Hon fortsatte att dra förbi hindret några gånger, fast jag ramade in henne. Jag fick bli lite arg och bestämd mot henne, men hon tog den tillrättavisningen bra och hoppade sedan utan problem. Jag blev nog lite förvånad, men det var en bra påminnelse inför den kommande tävlingen på söndag. Nu vet jag att jag måste hålla stödet hela tiden och vara tydlig med henne och visa vägen för henne. Men jag ser det inte som ett problem. För hon hoppade riktigt fint igår och hon kom igång riktigt bra i galoppen. Så nu ser vi fram emot helgens tävling och vår andra lokala hopptävling och dessutom debuten på 90cm! Det gäller bara att komma ihåg att rida ordentligt och inte låta henne ta över. 

Idag blev det ett barbacka pass igen i ridhuset. Sadeln har gått upp lite i en söm vid kardborren på ena sidan, så den är inlämnad. Och eftersom jag inte vill rida med hoppsadeln hela tiden passade jag på att rida utan. Peach var helt underbar idag! Mjuk som smör i sidan och flyttade som bara den, utan att överdriva! Hon lyssnade riktigt fint och var väldigt pigg och energisk. Hon blir så häftig att rida när hon är på det här humöret och man kan göra i princip vad som helst med henne. Hon var riktigt fin i galoppen, så jag passade på att ta igenom den förvända galoppen, lite skänkelvikningar och även mindre volter och början på piruetter. Och hon skötte det så himla bra! Hon var såpass pigg att hon kunde hålla igång fast vi drog ner på tempot i volterna, och blev inte det minsta knackig eller översamlade sig. Så jag är så sjukt nöjd med min underbara lilla Persika! 


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.