Uppstart av bloggen!

Då var det dags att äntligen dra igång den här bloggen på riktigt. Det här är det första officiella inlägget på bloggen, även om den är full med massor av arkiverade inlägg från tidigare bloggar osv. 

Vi kommer börja med att uppdatera lite om vad som händer med alla hästar. En presentation om varje häst finns uppe i menyn under "Hästarna".

När det gäller Peach kommer det väl inte bli lika frekventa uppdateringar, då Peach numera bor hos min mamma i Karlskoga. Peach var ju skadad 2017 och fick flera behandlingar innan hon blev bättre. Tyvärr skadade hon sig igen 2018, då på samma ben så att den gamla skada blev påverkad. Hon behandlades flera gånger igen och även om det blev bättre kommer Peach tyvärr aldrig att bli en tävlingshäst igen. Hon rids dock kontinuerligt och tränar lite då och då, men det har jag överlåtit till mamma nu och det går hur bra som helst.
 
Smára är färdig med mammaledigheten och har ridits igång ordentligt. Dock så fick hon lite semester under sommaren. Vi har försökt att hålla igång henne och rida på som vanligt, men av någon anledning har hennes hovar vuxit som bara den nu sedan förra skoningen och skorna har suttit lösa nu sista veckan vilket betyder att Smára har fått vila. Men i tidags så var hovis här igen så nu är det bara att tuta och köra igen! Smára kommer dock att få ta det lugnt resten av veckan också, eftersom hovarna säkert är lite känsliga. 

Framtidsplanerna med Smára är att fortsätta rida och hålla igång samt utveckla genne inom ridningen. Och om några år har vi tänkt att betäcka henne igen och behålla fölet.
 
Lilla Lótus har hela han vuxit som bara ogräs! Det har verkligen hänt mycket bara sedan början på sommaren, och även om åringar inte är så fina över lag så ser man ändå vart han är påväg i sin utveckling och det ser verkligen riktigt riktigt lovande ut. Han hade en period i våras då han var ganska jäklig och jobbig och ganska hingstig mot småkillarna, men sedan lugnade han ner sig över sommaren och nu är han samma goa vanliga Lótus som bara älskar att bli ompysslad och att mysa.

Vi har fortfarande inte bestämt oss hurvida vi ska kastrera honom eller inte. I våras kändes det som om det var nödvändigt, men sedan blev han så lugn och mysig igen, så i nuläget finns ingen anledning att kastrera i alla fall. I övrigt så gör inte Lótus så mycket för tillfället. Han blir borstad och ompysslad och har gått på lite korta promenader. Han ska påbörja invänjning av träns i höst, men i övrigt så får han vara bebis en liten stund till innan vi hittar på någonting. 
 
Butter är fortfarande samma gulliga och mysiga lilla kille. Han växer ju han också, trots att det inte är på höjden längre, men magen den har vuxit under sommaren kan vi lova, haha! Men skämt åtsida så har den lilla hingsten i honom kommit fram mer och mer och han börjar bli riktigt snygg. Han har breddat sig lite och fått lite nacke. Tyvärr drog ju dock Lótus av honom ganska mycket man här i våras när de lekte i hagen, och det går lite långsamt för den att växa ut igen, vilket har gjort att vi inte kunnat åka på några utställningar med honom i år, trots att det var planen från början. Istället har Butter fått tömköra lite och träna på sina trick och annars bara busat med de andra killarna i hagen. 

Vi har dock börjat dra lite lätta saker med honom, och planen är att köra in honom till våren och förhoppningsvis kunna tolka lite efter honom i vinter. Annars hoppas vi som sagt på att han får behålla manen till nästa år så att vi kan visa honom massor nästa år. 
 
Nyast i vår lilla familj är Vildängens Florenzia, till vardags kallad Flizan. Vi visste redan i början på sommaren att vi skulle behöva något form av sällskap till Smára när sommaren var över och hennes sommarkompisar skulle åka hem igen, så vi kollade runt lite på minishetlands som skulle kunna passa. Men i slutändan så blev det så att vi fick köpa Flizan. En mer utförlig presentation finns uppe i menyn om Flizan.

Tanken är i alla fall att hon är vårt framtida avelssto och utställnings-/körhäst. Hon är lika gammal som Butter, så än så länge tar vi det lite lugnt med henne. Myser, borstar och har börjat träna lite longering, gått på lite promenader och övat lite trick. Planen var även att vi skulle varit på uställning med henne i helgen, men tyvärr blev hon förkyld och vi fick ställa in. 


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.