Ridturer och galopp

Allt har fortsatt väldigt lätt och smidigt med Vilja. Hon är verkligen superenkel och trevlig att ha att göra med och det funkar jättebra både med oss och med de andra hästarna i hagen. Hon har nu varit våran i en vecka, men på något sätt känns det som on hon alltid har varit våran. Hon passar bara så himla bra med oss helt enkelt och det känns inte som om vi kunde ha hittat en bättre häst. 

Vi har ridit ut ett par gånger till i sällskap med Smára och det har verkligen inte varit några som helst problem med någonting. I förrgår red vi en tur i skogen, det gick jättebra och vi tog lite tölt på ett par ställen och hon var faktiskt väldigt ren och fin i takten stundtals. På vägen hem hann det dock bli kolsvart. Solen gick ner och det regnade, samtidigt som dimman kom fram, vilket gjorde att sikten var väldigt begränsad till och med med pannlampor. Men hästarna brydde sig inte det minsta och det var väldigt skönt.

Igår red vi längst grusvägen lite längre än vad vi ridit tidigare. Vi mötte flera bilar, en fyrhjuling och en cyklist, men Vilja var verkligen inte det minsta brydd om något av det. Vi testade även på lite galopp för första gången och det gick väldigt bra! Första gången blev det lite oren galopp och sedan blev det pass. Men andra gången kom hon upp i lite fart och då blev galoppen ren och fin, vilket var väldigt roligt. Smára är verkligen super att ha med sig dessutom, eftersom hon är så trygg med allting och så världsvan. Smára är under igångsättning förövrigt, eftersom det blev lite vila för henne innan vi köpte Vilja. Hon är något framtung i ridningen, men i övrigt blir det bättre och bättre för varje ridpass. Dock skulle hon nog behöva en liten genomgång i ridhus för att bli ordentligt mjuk och fin. 

Idag fick det bli en vilodag för alla hästar. Välbehövligt för Vilja som fortfarande är under inridning i princip. Lótus gör ju inte så mycket för tillfället, men vi har pratat om att börja gå promenader med honom och så småningom tömköra honom. Minisarna ska också få komma igång lite mer, de ska ju börja köras in ordentigt så att vi kan köra in dem med vagn i vår är förhoppningen. Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.