Provridningar

Som redan nämt så hade vi två stycken provridningar inbokade i helgen. I lördags bar det av till Klockarfallet, stuteriet som Smáras mamma och Smára kommer ifrån från början. Hon kontaktade oss för några dagar sedan om ett fyra årigt sto som hon hade funderat på att sälja. Det är inte hennes egna uppfödning, utan ett sto som hon köpt till sig själv för ett par år sedan. Jag blev genast otroligt förtjust i henne och kände ganska snabbt att det var en häst som jag kunde passa med. Hon är endast riden i en månad eller någonting sånt, så väldigt grön och har svårt att separera sina gångarter. Men det är verkligen en riktigt oslipad diamant, och jag tror det kan passa oss riktigt bra. 

Jag tittade även på ett sto idag, den här gågen ett sju årigt sto som också nyligen ridits in. Hon hade dock kommit lite längre i sin ubildning, och var väldigt fin. Provridningen gick riktigt bra, men det var någonting som inte riktigt klickade. Möjligtvis på grund av att jag redan gått och blivit kär i Vilja, som jag träffat dagen innan. Men i slutändan bestämde vi oss för att gå vidare för att köpa det första stoet, Vilja!

Nu först väntar som vanligt en veterinärbesiktning, som vi hoppas att hon går igenom. Sen hoppas vi att vi kan hämta henne snart. Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.