Tråkigheter..

Rebell har varit hos oss i en månad nu och trots att ihopsläppet gick bra så har han när han blivit mer bekväm med sitt ledarskap hos oss, blivit rent av elak mot främst Lótus. Vi har gett det tid och hoppats på att det skulle bli bättre, men tyvärr har det bara eskalerat och blivit värre. Han måttade spark mot Butter här om dagen och det är inte acceptabelt att ge sig på de andra hästarna när de inte utgör någon form av hot. Men som sagt, Lótus har blivit totalt utfryst. Han blir inträngd i hörn och fullkomligt attackerad, han blir jagad, får inte äta med de andra och han får inte komma in i lösdriften. Han har också blivit inträngd i lösdriften och sparkad... Det är inte hållbart längre och Rebell kommer tyvärr att få åka hem. Tråkigt, han är trevlig i ridningen och det känns som att han hade kunnat passa bra med oss, men fungerar han inte med flocken så har han ingen plats här. 

Så ja, Rebell kommer att åka hem, när vet vi inte än, men så snart som möjligt förhoppningsvis. Så vad gör vi nu? Hela idén med Rebell var ju att vi skulle kunna rida tillsammans. Tja, vi har funderat lite och det här med att fortsätta leta efter foderhäst är ju verkligen som att leta efter en nål i en höstack och det känns inte helt lovande. Så nu har vi bestämt oss för att istället köpa en till islandshäst så att vi kan rida tillsammans. Vi får se hur det blir i framtiden, men för nu så behöver vi en häst till och vi har lagt ut en sökesannons. Och vi har blivit helt totalt bombarderade med svar, så nu är det provridningar som gäller och för en gångs skull hoppas jag att vi kommer hålla liv i bloggen. 

Smára håller på att sättas igång, Flizan och Butter tränas vidare inför sin inkörning och Lótus tja... Han har varit på lite promenader, kortkortkorta sådana men han börjar i alla fall lära sig att bli lite mer följsam i dessa situationer. Han har lärt sig att följa med i tölt/pass/trav istället för bara skritt om vi ökar på tempot lite. Han är så fruktansvärt snäll lillskrutten! Det kändes som att hela hästen slappnade av så fort vi tog ut Rebell från hagen och det är så skönt att se. Han är dock lite förkyld just nu lillskrutten..
 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.