Lördagsmys i stallet

Rebell har sakta men säkert blivit en del av grabbgänget. Igår så märkte vi att Rebell äntligen har tagit över ledarrollen i hagen dessutom, och Lótus har slutat utmana. Bara skönt tycker vi, eftersom Rebell är äldst och Lótus ska absolut inte vara högst i rang. Även skönt att slippa fler onödiga skador. Lótus ben ser lyckligtvis mycket bättre ut nu, svullnaden har sakta börjat sjunka undan och han är inte direkt varm längre heller. Förhoppningsvis blev det bara en liten blödning, så klarar vi oss undan sen- och skelettskador. Vore ju tråkigt med tanke på att han är så ung. 

 

Igår blev det en riktig hästdag i stallet, Butter och Flizan fick båda två tömköras en stund. Butter var sjukt ambitiös och ville nästan inte sluta. Flizan skötte sig också bra. Det var ju ändå andra gången hon hade bett någonsin och hon har inte blivit tömkörd så mycket heller. Dessutom så är det ju en liten dam med väldigt mycket humör, men när hon väl förstår går det jättebra och hon tycker det är kul. 

 

Lótus fick bara bli lite borstad, men han behöver inte göra så mycket nu. Speciellt inte när hans ben fortfarande är lite svullet. Smára och Rebell fick dock komma ut på en liten ridtur. Första gången Rebell blev riden sedan han kom hem, och han skötte sig verkligen super! Smára verkade tycka det var riktigt mysigt med sällskap dessutom. Det blev endast en skrittur med lite trav för att känna av lite, men Rebell var hur cool som helst. Inte rädd för någonting och tittade knappt till när vi red förbi fladdrande presseningar och konstiga bilar och hus. Ska verkligen bli jättekul att lära känna honom bättre och börja utbilda honom lite.

 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.