Nyheter!

Då har det hunnit gå några dagar igen. Grabbarna har bara tagit det lugnt. De får komma in en liten sväng varje dag för att få kraftfoder och hö. Uno, den lilla minishettisen som varit här över sommaren, åker troligtvis hem i slutet av veckan och då kommer killarna börja få hö ute de också. Det behövs nu när hösten är här och gräset börjar försvinna. 

 

Smára har kommit igång lite försiktigt med ridningen igen efter att fått en ny sko. Vi har tagit ett par pass ut i skogen med lite ordentlig galopp. Idag tog vi en lite längre sväng med mycket trav och ganska mycket galopp också. Hon har ju några extra kilon att bli av med, men vi kämpar på det. Hon är lite stel efter att ha vilat några dagar, men kändes ändå väldigt väldigt fin idag. 

 

Flizan har tagit det ganska lugnt också. Igår fick hon dock busa lite. Vi satte även upp en upphöjd bom som hon fick ta några skutt över. Det var lite läskigt först och hon behövde lite övertalning, men sen gick det bra! Självklart helt kravlöst och endast för skojs skull, men hon älskar ju att hitta på saker. Och om drygt två veckor är det dags för utställning för Flizan! Väldigt spännande och nervöst, men ska bli kul att se vad hon kan få. Hon är ju lite rund men väldigt fin i kroppen i övrigt. 

 

Idag har vi även varit och tittat på en annan foderhäst. Den här gången en treårig fjordhäst i c-ponny storlek. Ganska lite riden och inte direkt utbildad, men väldigt enkel och snäll och helt okomplicerad. Han gav en väldigt fin känsla och hade himla härlig energi. Så vi har beslutat att låna honom! Som minst blir det fram till sommaren, men det fanns även möjlighet att låna honom över sommaren och sedan i ett år till då han står på en stor ridläger och ridskoleverksamhet. Så det ska bli väldigt spännande! En ordentlig presentation kommer om honom efter att vi har hämtat hem honom!

 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.