Utställning med Flizan

Igår var det äntligen dags för utställningen med Flizan. Som vi har gått och väntat och laddat på det här, eftersom vi tyvärr fick ställa in den förra utställningen vi hade tänkt åka på då Flizan var förkyld. Men nu har hon hållit sig frisk och i fredags fick hon sig en ordentlig genomborstning och ryktning. Vi passade även på att schamponera manen och svansen. Det har ju blivit lite för kallt och dessutom har hon lite för mycket päls för att schamponera hela kroppen, men hon blev faktiskt riktigt ren och fin i alla fall. 

Utställningen i sig gick väldigt bra. Vi var väldigt nervösa, då det var vår första utställning, och Flizan var lite spänd och hoppig när vi tog ut henne. Men så fort vi kom in i ridhuset så lugnade hon ner sig och skötte själva visningen hur bra som helst! Nu i efterhand hade vi kunnat springa på lite bättre i traven, men då vet vi det till nästa gång. Hon skötte sig som en liten ängel i alla fall, vilket var rotligt för så fort vi klev utanför ridhuset igen så blev hon en liten vildhäst igen som skulle hoppa och skutta och hålla på. 

Flizan var det enda 2-åriga minishettis-stoet, så hon blev automatiskt klassvinnare. Hon fick båda bra och lite dålig kritik, men lyckades ändå få guld, och vi fick vänta på championatet innan vi fick reda på hennes poäng. Hon fick i alla fall 40 poäng. 8 på rastyp, huvud-hals-bål-kors, samt trav, 9 på skritt och 7 på extremiteter. Vi fick kommentarerna att hon var feminin, välutvecklad med fin överlinje och vackert huvud. Lite kortlinjerad och kort hals, men avspänd skritt och energisk trav. Hon fick dock kommentaren att hon var utåttåad bak och lite skev i sin benställning fram. Vi hoppas såklart att det är någonting som reder ut sig med tiden, eftersom hon fortfarande är ung, men domaren sa också att det inte var några stora problem. Hur som helst är vi fruktansvärt nöjda och jätteglada! Nu blir det inga utställningar förrän nästa år. 
Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.