Äntligen ridning igen

Då har vi äntligen kommit igång med ridningen av Smára igen. Hon fick ju nya skor, sen märkte vi att hon var lite öm, så hon fick ta det lite lugnt efter det. Men sen när det väl var dags att hoppa upp igen så åkte jag på en förkylning. Emelie är fortfarande förkyld, men jag är i alla fall bättre, så nu har Smára börjat sättas igång igen. 

Vi började igår med en uteritt på ca 40 minuter, där vi mestadels skrittade, och travade litegrann bara. Idag blev det lite liknande upplägg, men med lite mer trav. Smára var pigg och fin, men det är ju såklart lite att jobba på nu när hon vilat en period. 

Alla hästar går kvar ute på bete, vädret har varit så bra och det finns massor med gräs kvar, och alla är runda och goa. Däremot såg vi häromdagen att Smára har skavt bort lite päls på kroppen, oklart om det beror på solen, fukten, fällning eller insekter, men vi behandlar henne varje dag med special schampo så får vi se. 

Sen idag när jag var i stallet och hade ridit klart och släppte ut Smára såg jag killarna stå och beta i sin hage, men Butter syntes inte till. Inte så konstigt då han ibland står för sig själv, men efter att ha tittat lite extra ser jag honom sedan bland det höga gräset - i den tomma hagen bredvid hagen killarna går i! Han har nämligen lyckats ta sig in under tråden på ett ställe precis där det går ett litet dike under undre tråden (som dessutom var trasig just där). Ingen aning hur länge han gått där för sig själv, men han hade hunnit göra flera små gångar i det höga gräset. Det var i alla fall inga problem att få tillbaka honom på rätt sida och staketet var snabbt lagat igen. 
Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.