Flizans nya trick!

Idag fick Smára vila lite, vilket var välförtjänt efter några dagars arbete. Vi öppnade dock upp en ny del av en hage till tjejerna, vilket jag tror att framför allt Smára uppskattade. Nog för att hon egentligen inte behöver mer bete, men det skadar inte nu när hon är igång och dessutom går inne på natt. Än så länge så får de inte heller så mycket hö. Idag fick Flizan träna lite istället. Igår började vi småträna lite på att stegra. Flizan som är helt otroligt lättlärd svarade direkt på energin när jag bad henne att tänka uppåt och det tog inte lång tid alls innan hon började småhoppa lite. Vi fortsatte den träningen idag och det märktes att hon hade sovit på saken och att det gått upp ett litet ljus för henne för det kom så mycket lättare idag. Otroligt duktig var hon! Nu behöver vi bara jobba vidare på höjd och bärighet i den rörelsen!(null)
 
Smára är mest nöjd att få komma in om kvällarna. De får lite extra protein nu då de fäller och då det känns som att de behöver det. Något av det vi gjort för Smáras konstiga pälstappning måste ha hjälpt för jag tycker ändå att det börjar se lite bättre ut nu. Sakta men säkert. Imorgon blir det ridning eller arbete från marken för Smáras del, vi får se vilket det blir. 
(null)
 
Killarna får också lite extra protein, speciellt Lótus är i behov av det då han är inne i en ordentlig växtfas där rumpan är betydligt mycket högre än resten av kroppen. Så han går liksom lite på tillväxt just nu. Han har lite kulmage just nu men har tappat lite över ryggen, typiskt proteinbrist. Men skillnad börjar det bli på honom. Han har vuxit så galet mycket den här sommaren och sensommaren, det är riktigt roligt att se. Han fäller otroligt mycket just nu och det går åt mycket ork där såklart! 
(null)
 
Butter får ju såklart också komma in och käka lite lucerne samt mash och honom går det väl egentligen ingen nöd på. Men det är svårare att se på de små hästarna och det behövs verkligen lite extra protein nu så han får också lite. Butter går och jäser lite just nu, kör lite trick och så men nu är det dags att börja förbereda ännu mer inför inkörningen i vår! 
(null)
 
 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.