Hösten i antågande

Än lever lite av sommarvärmen kvar, men nu är betesperioden slut för tjejerna. Vi upptäckte för en vecka sedan att Smára börjat få lite besvär med pälsen. Hon hade kliat sig en hel del och fått tunnare päls fläckvis där hennes rosa hud lyser igenom. Vi har ingen aning om vad det kan vara, men vi har tvättat henne med special schampo och gett henne Quick fix och allergi medicin. I samband med detta valde vi även att ta bort henne och Flizan från betet och stalla in dem på natt. Det är mycket jobb som väntar med mycket pass, men det är också ganska mysigt. Och Smára är en sådan häst som verkligen trivs med att få komma in på natten. Flizan är glad så länge hon får vara med Smára. I övrigt rids Smára igen, hennes kala fläckar ser lite bättre ut trots allt och hon har inte varit påverkad på något sätt. Dessutom skulle lilla fröken må bra av att gå ned lite i vikt. 
 
Killarna får fortfarande gå ute på bete. De är ju fortfarande unga och mår bara bra av att få vara ute så mycket som möjligt. När betet är slut för dem sen så får de gå på lösdrift. I övrigt så växer de så att det knakar, framförallt Lótus såklart, men Butter ser också mer och mer vuxen ut. De har fått ta det lite lugnt nu en period, men ska börja tränas lite lätt igen. Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.