Ridning och träning från marken.

Träningen av hästarna har fortsatt med lite varierande kompott. Smára har fortsatt ridits en hel del. Eftersom vi inte har någon ridbana har det blivit turer i skogen. Men det går bra att variera upplägget ändå. Nu har vi börjat komma igång lite med galoppen igen. Endast kortare sträckor till en början, men igår red vi faktiskt lite intervaller på skogsstigen. Skogsstigen är helt perfekt och är en bred grusad gammal körväg på ca 800m som sedan mynnar ut till en grusväg. Vi började med att rida halva i skritt och halva i trav innan vi vände och travade tillbaka hela vägen. Sedan vände vi och körde hela vägen upp i galopp, vilket är supernyttigt då det är en svag uppförsbacke hela vägen. Vi körde en gång till tillbaka i trav och sedan en gång till uppför i galopp innan vi avslutade och Smára var verkligen kanonfin. 

 

Idag red vi också på skogsstigen, men red vidare på grusvägen innan vi vände och red hemåt igen med lite galopp och mestadels trav. För ett par dagar sedan dock fick båda tjejerna tränas från marken i lite frihetsdressyr/horsemanship. Smára busade till det riktigt ordentligt och verkade tycka det var väldigt roligt. Hon är så duktig och lyssnar alltid på inkallningarna. Även Flizan fick som sagt träna på samma sätt och hon går verkligen från klarhet till klarhet. Hon tycker att det är jättekul att hitta på saker, nu ska vi bara sätta igång och vänja henne vid träns och börja tömköra ordentligt. 

 

Grabbarna grus har bara fått ta det lugnt ett tag. Lótus är lite förkyld, och Butter har lite tillfällig vila. De har dock precis fått komma in i lösdriften och jag tror killarna tyckte att det var riktigt mysigt. 

 

I övrigt går vi lite i tankarna på att ta hem en foderponny. Vi saknar att kunna rida tillsammans och motivera varandra, så det känns som en bra lösning. I nuläget får vi helt enkelt se om vi hittar något intressant. 

 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.