Dubbel uteritt

Idag var jag ensam i stallet, då Emelie satt fast med skoluppgifter hemma, vilket gjorde att jag passade på att rida ut på både Vilja och Smára en i taget. Vilja har ju aldrig ridits ut själv tidigare. Förra veckan tränade vi lite på vägen fram och tillbaka, men det var ju precis utanför stallet bara. Dock var det inga som helst problem att rida iväg helt själva idag. Hon blir något tveksam och tappar lite tempo, men i övrigt var hon väldigt fin. När hon tappar tempo blir dock tölten svårare att hålla taktfast, men det gör absolut ingenting. Hon är ju fortfarande ung och när man testar nya saker är jag bara glad att hon går framåt, vilket hon gjorde helt utan att bry sig om någonting. Vi fick till och med till en liten galopp på egen hand. 

Smára var näst på tur, och även om hon inte riktigt uppskattar att ridas ut på själv så gick det ändå helt okej. Hon var lite ofokuserad när vi skrittade iväg, men traven kändes mycket bättre. Hon gick trevligt i form, och vi ställde igenom åt både höger och vänster. Vänster är ju som alltid lite av hennes svåra sida att forma åt, men det gick det med. Vi red inte så långt, eftersom Smára fortfarande inte är helt igång, men vi passade på att ta lite galopp i båda "varven" på vägen hem, vilket fungerade väldigt bra. 

De allra yngsta i gänget har det varit lite tyst om här i några dagar, men de har bara fått ta det lite lugnt. Lótus och Butter busar järnet som vanligt i hagen, och Flizan har tappat en framtand. Inget som gör någonting förstås, då det endast är mjölktänder och de ska börja lossna nu, men hon ser lite rolig ut såklart. Alla tre ska få hitta på lite saker resten av veckan dock. 

 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.