Måndag

Idag red vi ut på islandstjejerna igen. Andra gången som vi hade betten och andra gången Smára hade den nya sadeln. Men det är verkligen en enorm skillnad. Smára rör sig mycket luftigare, då denna sadeln ger mer bogfrihet än sadeln hon haft innan, och betten gör även det stor skillnad. Smára brukar vara lite stel, låg och lång när hon vilat en period, men nu har hon intsället gått väldigt trevligt i en låg men väldigt rund och fin form där hon fortfarande har jobbat på genom ryggen. Mycket trevlig känsla, och hon verkar trivas väldigt bra med bettet. 

Vilja var lite åt det piggare hållet idag, vilket betyder att det blir en del förhållningar. Speciellt då underlaget varit lite åt det hårda samt hala hållet. Hon lyssnar ändå helt okej, även om hon "glömmer sig" efter några meter och gärna försöker gå på lite fortare igen. Men i nuläget ser vi det bara som någonting positivt i alla fall. Det viktigaste när det gäller unghästar är ju trots all framåtbjudningen, och när hon har framåtbjudningen blir hon dessutom väldigt ren och trevlig i sin tölt. 

Båda damerna var i alla fall väldigt nöjda efter ridturen och såklart även vi!
Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.