Nya betten

Idag blev premiären med de nya betten från Fagerbits. Smára fick som sagt ett Julia-bett, medan Vilja fick ett Alexander-bett. Smára fick även testa den nya gångartssadeln vi köpt från Taur nyligen, och den satt riktigt bra på henne. Vi skulle nog behöve byta till en smalare bom, men det är ju lätt gjort eftersom Taur har utbytbara kopparjärn, men så tokigt satt den inte att det inte går att använda den som den är heller. 

Vi red ut tillsammans på tjejerna hur som helst, och redan från början märkte vi skillnad på båda två. Vilja var mycket lugnare i munnen, och slängde inte upp huvudet en enda gång eller gapade eller gick emot bettet. Smára var också otroligt stilla i munnen, gapade inte och sökte sig nedåt väldigt fint. Det blev en kortare tur bara, eftersom Smára har fått vila ett tag, men trots detta så lämnade båda två ordentliga spår med skum efter sig. De sög väldigt fint på betten och båda sökte sig nedåt och tog kontakt med handen på ett väldigt fint sätt. Det känns väldigt skönt att ha hittat något som passar båda så himla bra och som de verkar trivas så mycket med!
Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.