Travträning

Idag blev det ridning för Viljas del igen. Smára får nya skor på fredag, så tills dess får hon klara sig med lite vila. Idag testade vi att rida ut på Vilja själv för första gången och det var inga som helst problem. Jag red fram och tillbaka på grusvägen utanför stallet för att träna lite gångarter med henne, medan Emelie var med från marken som coach och fotograf. Vilja var verkligen superduktig idag. Brydde sig inte det minsta om att vara själv, och sökte sig nedåt fint i formen också. Hon är fortsatt väldigt stabil i sin tölt, även om den stundtals blir lite passtaktig, men idag testade vi någonting nytt, nämligen att travträna lite. Vilja har hittills inte visat några travsteg under ryttare, men idag testade vi oss fram lite grann och det gick faktiskt! Det som i slutändan fungerade var att från skritta komma fram i ett snabbare tempo med händerna på var sida om halsen, med ganska lösa tyglar och att jag satt något framåtlutad. Då satte hon igång i trav varje gång utan problem! Hon är dock fortfarande ung och har inte riktigt musklerna för att orka hålla igång traven, men några steg blev det varje gång och det känns verkligen som om hon utvecklas för varje dag nu. Ska bli spännande att se vad det blir av henne i framtiden.

Minisarna och Lótus har fått ta det lite lugnt sista tiden, men tanken är att de små ska hållas igång med lite promenader och tömkörning och Lótus ska fortsätta vänjas vid träns och bett och få lite kortare promenader.

 Kom ihåg mig?


Bloggen drivs av Emelie och Emilia som ligger bakom Grenryda gård, vårat gårdsnamn. Här kan ni läsa om våra hästar och vår träning tillsammans. Klicka på menyn högst upp för att läsa mer om oss eller om våra underbara hästar. Vi håller på att långsamt lägga en grund för en framtida mindre avelsverksamhet med shetlandsponnyer men vi tränar även våra hästar. Vi ställer ut, rider, tricktränar, kör och tränar diverse saker från marken.